Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

 

PŘI PLATBĚ PŘEVODEM  

DOPRAVA ZDARMA NAD 3800 KČ


 

DPD KURÝR NA VAŠI ADRESU

PARCELSHOPY GLS 195 MÍST

PARCELSHOPY PPL 1517 MÍST




Úvod » POTRAVINY » Jáhly BIO 500g


        

Jáhly BIO 500g

akce dne

skladem

 

běžná cena 49,90 Kč
naše cena bez DPH: 34,70 Kč
naše cena s DPH (15 %):
39,90 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

Minimální trvanlivost: 1/2018

Jáhly jsou vlastně loupané proso seté a jsou úžasným všestranným  pokrmem. Ať jako příloha (třeba k rajské omáčce), zavářka do polévky,  jako kaše (přidáme více vody), základ salátů (třeba místo kuskusu),  náplní, karbanátků a sladkých nákypů, nebo smažené se zeleninou a masem v  asijském stylu, jáhly nezklamou. Populární jahelné kuličky získáme  "zpatláním" vařených jahel, medu, kokosu, trošky vody a rozinek  dohromady v poměru, který nám chuťově vyhovuje. Můžeme přidat i kokosové  mléko, kousek másla, kakao, místo kokosu oříšky a podobně. Ze směsi  tvoříme koule, které obalíme v kokosu či oříškách a necháme vychladit.

Je nutné jáhly promývat? Většina českých návodů k přípravě volá po proplachování jahel horkou  vodou, zatímco anglosaské zdroje jáhly maximálně propláchnou studenou  vodou. Pátrali jsme proto, zda je skutečně nutné jáhly před vařením  spařit. Jáhly je vhodné před vařením proplachovat studenou vodou, dokud z  jahel neodtéká čirá. Není však nutné je spařit, pokud nám nevadí  lehounce palčivá chuť. Nejedná se o hořkost, ale podobnou chuť, která  nám v krku zbývá po mladém olivovém oleji. Tuto chuť způsobují látky,  které se přirozeně vyskytují na povrchu jahel a chuť není po  propláchnutí studenou vodou příliš výrazná. Spařením jahel se jí zbavíme  prakticky úplně. Mluvíme zde však o čerstvých jáhlech. Problém jahel  je, že poměrně rychle žluknou. Je tedy záhodno je co nejdříve po  zakoupení spotřebovat a zbytečně je neskladovat. Žluknoucí jáhly poznáme  podle toho, že hořknou. Spařením horkou vodou se hořkosti sice zbavíme,  ale lepším řešením je konzumovat pouze čerstvé jáhly, které mají ještě  daleko do konce minimální trvanlivosti. Když už nezkonzumujeme celý  sáček najednou, můžeme jáhly uložit dobře zabalené v ledničce - rozhodně  jim to neuškodí. Takže závěr zní: Propláchnutí studenou vodou stačí,  pokud jsou jáhly čerstvé a nevadí nám lehce palčivá chuť, horkou vodou  proplachujeme, pokud nám tato chuť vadí. A staré jáhly raději rovnou  vyhodíme do koše!

PŘÍPRAVA:  Jáhly třikrát spaříme horkou vodou (není nezbytné),  propláchneme studenou vodou a vaříme v poměru 1 : 1,8 (jáhly : voda) na  mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 15 minut). 
VÝŽIVOVÉ INFORMACE: 
100 g obsahuje v průměru:

Energie 1582 kJ / 378 kcal
Bílkoviny
11 g
Sacharidy 73 g
Tuky 4 g

EU_Organic_Logo

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: